Kleding Reinigen

Goede verzorging van uw kleding is essentieel voor het behouden van de looks, de  schoonheid en de levensduur en is bovendien duurzaam. Als u uw kleding regelmatig door ons laat reinigen en onderhouden, blijft deze mooi en hoeft u geen nieuw exemplaar te kopen.

In principe kan elk kledingstuk en stofsoort door ons gereinigd worden. Veel modestoffen  zijn zo delicaat dat ze niet gereinigd kunnen worden zonder speciale apparatuur en deskundigheid. Wij beschikken over deze apparatuur en zijn geschoold en ervaren in het ontvlekken, reinigen en het piekfijn strijken, persen en verstevigen van alle soorten kleding.

Wij hebben gemerkt dat veel mensen denken dat de kleding in een stomerij met ‘stoom’ wordt schoongemaakt, maar dat is niet zo: Alle kledingstukken worden na een grondige en secure voorbehandeling van vlekken en vuil, gereinigd in onze reinigingsmachine met de milieuvriendelijke en recyclebare vloeistof Sensene. Dit is een oplosmiddel gemaakt van gemodificeerd alcohol, met een groot reinigend en ontvettend vermogen voor niet-wateroplosbaar vuil , zoals bijvoorbeeld vet, smeer en kaarsvet vlekken en heeft een goede vlekverwijdering , een frisse geur en het geeft een goede grip & body voor een perfecte finish.      

De reinigingsvloeistof SenSene komt tijdens en na de reiniging over een filter waar het vuil dat uit de kleding komt achterblijft, zodat er weer schone vloeistof ontstaat, en is op deze manier dus volledig recyclebaar. De vloeistof wordt dus steeds hergebruikt en er komt niets in het riool of milieu terecht. Daarom is uw kleding naar de stomerij brengen, eigenlijk milieuvriendelijker als thuis wassen !


Herenkleding

Lees altijd eerst de wasvoorschriften. Klinkt heel simpel, maar het wordt regelmatig over het hoofd gezien. Deze wasvoorschriften vertellen U of iets geschikt is voor de wasmachine of stomerij. Handel hier naar, voordat uw kleding onherkenbaar uit de wasmachine komt.

Er zijn een aantal kledingstukken die vrijwel nooit in de wasmachine kunnen. Voor de zakenmannen onder ons komt dit wellicht niet als verrassing. Maar mannen, breng uw kostuum altijd naar de stomerij. Niet alleen het kostuum, maar ook de stropdas en de wollen trui. Deze items zijn ten dode opgeschreven bij een tripje in de wasmachine. Jassen in vrijwel elke vorm zijn ook niet zo’n fan van de wasmachine. Van donzen jack tot wollen mantel, deze zullen niet ongeschonden uit de strijd komen. Zorg voor zekerheid en breng ze naar de stomerij. Dit soort items hebben vaak een redelijk prijskaartje en het zou zonde zijn ze hierdoor te verpesten. U zult ervaren dat de reinigingskracht van een professionele textielreiniger verbluffend werkt en U uw kostuum weer als nieuw draagt de komende tijd! 
Laat uw kostuum altijd even reinigen voor het wisselen van de seizoenen, zodat deze schoon de kast in gaat.

Wanneer laat je een pak stomen?

Er blijkt geen algemene regel te zijn als het gaat om het laten stomen van een kostuum. De meningen over wanneer dat moet, zijn verdeeld. Gemiddeld genomen kun je stellen dat pantalons ongeveer 3 keer gedragen kunnen worden en een colbert 6 keer. Dit gaat natuurlijk niet op als er vlekken in zitten, dan moet het zo snel mogelijk gereinigd worden. Probeert U zelf een vlek te verwijderen dan loopt u het risico  de textiel onherstelbaar te beschadigen. Zelfs door licht wrijven kunnen al lichte of ruwe plekken ontstaan die niet meer weg te krijgen zijn. Bovendien dringen de vlekken door een onjuiste voorbehandeling diep in het weefsel door en zijn vaak  niet meer te verwijderen zonder resten achter te laten. Heeft U zelf aan vlekken gewerkt, dan is onze behandeling voor Uw eigen risico.

Heeft U Uw kostuum, colbert of pantalon snel weer nodig ?  Snel service is in overleg mogelijk.

Overhemd

Om het plaatje compleet te maken is een schoon en perfect gestreken overhemd natuurlijk onmisbaar ! Overhemden worden bij ons ontvlekt, gewassen, verstevigd en hand gestreken.

 

Stropdas

Wist U dat  stropdassen niet zelf gewassen en / of ontvlekt mogen worden? Laat Uw stropdas regelmatig door ons reinigen, en uw dure das ziet er weer als nieuw uit.


Dameskleding

Ook voor dameskleding geldt, lees altijd eerst de wasvoorschriften. Deze wasvoorschriften vertellen U of iets geschikt is voor de wasmachine of stomerij. Handel hier naar, voordat uw kleding onherkenbaar uit de wasmachine komt.

Er zijn een aantal kledingstukken die vrijwel nooit in de wasmachine kunnen, zoals o.a. de damesblazer. 
De dames  blazer is weer een echt mode item, maar ook deze moet er natuurlijk wel onberispelijk uit zien. Zelf wassen is meestal geen optie. De blazer verliest zijn model en vorm, wordt slap, en de voering en de vlieseline laten los en krimpen. 

Zorg voor zekerheid en breng ook Uw blazer naar de stomerij. Vaak is het een prijzig item en het zou zonde zijn ze hierdoor te verpesten. U zult ervaren dat de reinigingskracht van een professionele textielreiniger verbluffend werkt en U uw blazer weer als nieuw draagt de komende tijd! Laat uw blazer ook altijd even reinigen voor het wisselen van de seizoenen, zodat het schoon de kast in gaat, want een vuile en vette kraag kan zo diep in de stof gaan zitten, vooral bij lichte kleuren, dat deze niet meer schoon wordt.

Ook voor het reinigen van alle andere dameskleding, zoals broek, japon, rok ,wollen trui of vest,  blouse, mantel, dons jack, enz, kunt U bij ons terecht.