Dons jacks en jassen

Donsjack

Donsjacks krijgen, naast het ontvlekken, reinigen en waterafstotend maken een speciale behandeling, zodat het dons weer lekker vol aanvoelt. Vaak staat er in het wasvoorschrift van een donsjack dat deze zelf te wassen is, maar in de praktijk blijkt het zeer moeilijk om het volume weer in het dons te krijgen; het dons gaat op klonten zitten. Heeft u Uw donsjack toch zelf gewassen, laat deze dan door ons reinigen, impregneren en bollen. Met wat extra aandacht is er goede kans dat uw dons jack zijn oorspronkelijke  volume weer terug krijgt. Impregneren (waterafstotend maken) hoort bij ons tot de standaard behandeling van uw dons jack en is bij de prijs inbegrepen. 

 


Jacks en Regenjassen

Jack

Goede regenkleding is bij goed weer representatief en biedt bij slecht weer bescherming tegen water wind en kou. Om lang te kunnen genieten van deze eigenschappen, is het raadzaam deze  bijtijds vakkundig door ons te laten reinigen. Regenkleding heeft vaak een speciale behandeling ondergaan om het materiaal water en vuilafstotend te maken. Deze behandeling wordt door thuiswassen compleet teniet gedaan. Daarom raden wij u aan uw regenjas of jack door ons te laten ontvlekken, reinigen en impregneren om ze weer waterafstotend en vuilafstotend te maken en opnieuw geschikt om in weer en wind te dragen. 

Geïmpregneerde kleding neemt minder snel vuil op en blijft daardoor langer als nieuw uitzien. Het impregneermiddel is niet zichtbaar of voelbaar en reukloos en behoud gewoon zijn ademende eigenschappen. Impregneren  (waterafstotend maken) hoort bij ons tot de standaard behandeling ( indien de stof het toelaat ) van regenjassen en jacks en is bij de prijs inbegrepen. 


Mantels 

Mantel

Een mantel  is een trendy en stijlvol kledingstuk wat gemaakt is van geheel of gedeeltelijk wol . Wilt u deze mantels mooi houden dan moeten deze  professioneel gereinigd worden door uw stomerij. Een wollen mantel kan niet  in uw eigen wasmachine gewassen worden. Dit veroorzaakt namelijk behoorlijke krimp, gaat vervilten en verliest zijn pasvorm. Laat uw mantel dus regelmatig door ons reinigen.

Als extra service wordt uw mantel helemaal geborsteld, zodat de pluizen en pilling eraf gaan en uw jas weer als nieuw kan worden afgeleverd.


Ski Kleding

Skikleding

Goede en veilige wintersportkleding is vaak een kostbare aangelegenheid. Dat komt doordat een moderne ski-outfit  is gemaakt van geavanceerde materialen “ademende” stoffen die u beschermen tegen kou, wind en vocht en die transpiratie direct afvoeren. Mits goed onderhouden kan wintersportkleding jarenlang meegaan, waarbij de genoemde eigenschappen intact blijven en uw kleding er als nieuw uit blijft zien. Onze behandeling is, indien mogelijk, altijd inclusief impregneren /waterafstotend maken. Wij adviseren u het onderhoud altijd te laten uitvoeren voordat u de kleding weer opbergt. Indien gewenst kunnen wij Uw skikleding netjes opvouwen en in plastic verpakken, zodat u het zo eenvoudig kunt opbergen. Tip: Ook uw ski-handschoenen kunnen gereinigd en geimpregneerd worden.


Accessoires

Leer suede

Uw wollen of kasjmier sjaal of pashmina mag niet zelf worden gewassen. De wol krimpt dan en wordt hard.  Dit geldt ook voor de wollen dames of heren pet. Ook deze accessoires kunnen door ons gereinigd worden, zodat deze er weer als nieuw uitzien.

 


Leder en suede

Leer suede

U kunt bij ons ook terecht voor het reinigen van suede en leder. Kleding die geheel of gedeeltelijk bestaat uit materialen zoals leer, nappa en suède is erg populair en doorgaans niet goedkoop. Haal daarom het optimale uit uw investering door deze goed te laten onderhouden. Tijdens het reinigings proces wordt het leder geolied zodat  de lederhuid gevoed wordt en het kledingstuk weer vuil en waterafstotend is, en de soepelheid behouden blijft.  Reinig leer en suède niet zelf, maar laat het doen door onze specialist. Ga zelf niet aan vlekken werken, en zeker niet met water ! Suede en Leder raakt hierdoor onherstelbaar beschadigd en wordt hard en stug.

 


Motor kleding

Motorkleding

Of motorkleding nu gemaakt is van textiel of leer, alle materialen hebben onderhoud nodig. Motorkleding staat bloot aan vuil van regen, sneeuw, van de weg en van andere voertuigen, dus is het noodzakelijk om deze kleding regelmatig te laten reinigen. Wordt er geen onderhoud gepleegd, dan verstoppen de poriën  en zal de ademende werking van de jas, broek of handschoen afnemen. Alle motorkleding, of dit nu van textiel of leer is, kunnen wij voor U reinigen en weer voorzien van een waterafstotend laagje.  De  elleboog, rug, schouder en kniebeschermers  zijn meestal losse onderdelen en deze  moet U zelf voor de reiniging verwijderen.