Tips

Wacht niet te lang met het reinigen van Uw kleding. Hoe langer vuil aanwezig is, hoe groter de kans dat met het reinigen de kleur valer wordt, en vlekken niet kunnen verwijderd. 

Hang bij het wisselen van de seizoenen uw gedragen kleding altijd schoon weg !

Wanneer vooral lichte kleding vuil wordt weggehangen, zijn de vervuilingen aan kraag en mouwen  zeer moeilijk, of niet meer te verwijderen. Bovendien is de kans op motgaatjes heel groot wanneer u kleding vuil weghangt. Motten gaan zich vooral op gedragen, dus vuile kleding innestelen. 


Knopen en Applicaties

Controleer altijd voor u kleding bij ons brengt, of de knopen, applicaties, kralen en schoudervullingen voldoende vastzitten. Voor verlies of beschadiging kunnen wij niet instaan. Vooral exclusieve knopen kunt u het beste of goed vastzetten of voor de reiniging verwijderen.


Pluizen en pilling

Pluizen en pilling op uw kleding is een grote fustratie van velen: Door die pluizen en pilling ziet het kledingstuk er oud en versleten uit ! 

Hier enkele tips om deze pluis en pilling gemakkelijk zelf thuis verwijderen : voor pluizen en pilling op t shirts  en fijn gebreide truien kunt U  de ladyshave gebruiken.Voor pluizen en pilling op  pantalons en rokken kunt U een wegwerpscheermesje gebruiken. Voor pluizen en pilling op  grof gebreide truien, vesten en sjaals en mantels kunt U puimsteen gebruiken.(puimsteen wordt  gebruikt om eelt te verwijderen en is te koop bij de drogist) Ga wel voorzichtig te werk !! Leg het kledingstuk op een vlakke ondergrond , bijvoorbeeld op de strijkplank, en test het eerst op een onopvallend stukje !


Kreukels nieuwe kleding

Heeft u nieuwe kleding gekocht en is deze erg gekreukt en/of uit model ? Of heeft u online kleding gekocht die vol met kreukels zit van het vouwen en verzenden?

Ga niet zelf aan het strijken, dat wordt echt niet mooi! Wij hebben professionele opmaak apparatuur, en kunnen U helpen door Uw kleding weer opnieuw te reconditioneren oftewel persen, strijken en modelleren.