Bruidskleding

Bruidsjurk

De dag na Uw schitterende feest is het vaak schrikken ! Uw met zorg uitgekozen bruidsjurk zit vol met modder, vuil en vlekken. Zelf wassen is echt geen optie, gezien de vuilgraad, doorgaans delicate stof en de zeer kwetsbare applicaties. Wij kunnen U daarmee helpen. Al sinds 1973 zijn wij specialist in het reinigen van avond en bruidskleding. Bruidsjurken reinigen is ons dagelijks werk ! Ook de avond en bruidskleding wordt in ons eigen bedrijf met speciale aandacht voorbehandeld, ontvlekt, gereinigd en met de hand gestreken en opgemaakt. Laat u niet verleiden door zogenaamde specialisten die uitsluitend trouwjaponnen reinigen en daarvoor minimaal het drievoudige rekenen van wat eigenlijk nodig is. 

 


Reiniging

Reiniging

Bij het reinigen van een bruidsjurk worden vooraf de kralen, lovertjes en applicaties door ons getest of deze bestand zijn tegen de reinigingsvloeistof en indien nodig wordt de reinigingsmethode daarop aangepast. Zijden bloemen worden eventueel voor de reiniging verwijderd en na de reiniging weer teruggeplaatst. U dient er zelf zorg voor te dragen dat de kralen goed vastgenaaid zitten: voor het los en/of zoekraken van kralen en lovertjes kunnen wij niet instaan .

In principe kunnen alle stoffen zoals polyester, viscose, nylon, satijn, en zijde  gereinigd worden. Uw bruidsjurk moet voorzien zijn van een wasvoorschrift. Aan de hand van het wasvoorschrift bepalen wij de reinigingsmethode.

Net als bij normale kleding wordt ook een bruidsjurk vooraf helemaal handmatig voorbehandeld zodat vuil en vlekken in de reinigingsmachine los kunnen weken. Dit is zeer arbeidsintensief omdat de rok en sleep van een gemiddelde bruidsjurk al gauw  meer dan 20 meter stof is! Voor de reiniging van uw bruidsjurk hebben wij een speciaal reinigingsprogramma op de reinigingsmachine gemaakt, waardoor uw jurk  helemaal apart en  zeer voorzichtig met minimale omwenteling gereinigd wordt. Bij ons wordt uw bruidsjurk altijd  minimaal 2 keer gereinigd om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.( bij de prijs inbegrepen)

Hoe schoon uw jurk uiteindelijk wordt is wel een beetje afhankelijk van de samenstelling van de stof; Op bijvoorbeeld 100 % zijden stoffen blijft er vaak wel wat restvuil achter van het slepen over de grond. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het wel belangrijk om de jurk zo snel mogelijk te laten reinigen, zodat het vuil niet vast kan gaan zitten. Na de reiniging wordt de bruidsjurk helemaal handmatig en vakkundig door ons gestreken op de koudstrijktafel.


Wasvoorschrift en Garantie

Wasvoorschrift

Voor de wet heeft de stomerij een resultaat verplichting. Dit houdt in dat wij garantie geven op de reiniging, niet op het kledingstuk zelf. De reiniging wordt altijd uitgevoerd volgens het wasvoorschrift van de fabrikant. Deze bevat naast de samenstelling van de stof ook de aanbevolen reinigingsmethode. Dit is door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat het wordt beschadigd door toepassing van de verkeerde reiniging.
Bij het ontbreken van een wasvoorschrift is de reiniging altijd voor uw eigen risico. In beginsel wordt altijd uitgegaan van chemisch reinigen omdat dit het veiligste is.
Heeft u het wasvoorschrift er uit geknipt, neem dit dan mee, zodat wij exact kunnen zien wat de samenstelling van de stof is en welke behandeling is toegestaan, of vraag bij de winkel waar de jurk gekocht is om de stofsamenstelling en het reinigingsadvies, of , nog beter, neem een stukje reststof mee, zodat wij de stof kunnen testen. Zo kunnen we het risico beperken.


Levertijd en Prijs

Trouwschoenen

De prijs voor het reinigen en strijken van een bruidsjurk ligt tussen de 110,- en € 165.- , al naar gelang van welk materiaal de jurk gemaakt is, de grootte, en de vervuilingsgraad. 

Wilt u ook uw trouwschoenen schoon laten maken dan kost dit in combinatie met uw jurk 16,50.- extra. Alleen de schoenen reinigen kost  33.00,- per paar. Schoenen kunnen slechts een aantal keren gereinigd worden, omdat op den duur de lijm laag los kan laten en er vlekken kunnen ontstaan. Reinigen is voor uw eigen risico.

De levertijd voor het reinigen van uw bruidsjurk is ongeveer 4 weken. U hoeft vooraf geen afspraak te maken. Wij sturen een Whatsapp bericht als uw bruidsjurk klaar is. Snel service is (in overleg ) eventueel ook mogelijk.

De jurk word in een doorzichtige plastic hoes afgeleverd, maar het is aan te raden om hem weg te hangen in een plastic hoes met rits (meestal meegeleverd met de bruidsjurk of te koop bij de bruidszaak) 


Avond en Gala Kleding

Avondjurk

U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor de reiniging van uw avondjurk, galajurk, bruidsmeisjesjurk en doopjurk. 

Avondjurken en bruidsmeisjesjurken worden op dezelfde wijze gereinigd als een bruidsjurk. 

Voor doopjurken hebben wij een speciale optisch wit behandeling.

Ook voor deze kleding geldt; Zorg dat het kledingstuk voorzien is van een wasvoorschrift en dat de kralen en applicaties goed vastgenaaid zitten: voor het los en/of zoekraken van kralen en lovertjes en andere applicaties kunnen wij niet instaan .