Vlekken

De meeste vlekken zijn voor ons geen probleem.
Belangrijk is echter wel dat de vlek zo vers mogelijk is en niet zelf behandeld!
Probeert U zelf een vlek te verwijderen dan loopt u het risico de textiel onherstelbaar te beschadigen.
Zelfs door licht wrijven kunnen al lichte of ruwe plekken onstaan die niet meer weg te krijgen zijn.
Bovendien dringen veel vlekken door een onjuiste voorbehandeling pas goed in het weefsel door en zijn dan niet meer te verwijderen zonder resten achter te laten. 
Heeft U zelf aan vlekken gewerkt, dan is onze behandeling voor Uw eigen risico.


Tip: Geef textiel met vlekken altijd zo snel mogelijk en onbehandeld bij ons af, attendeer ons op de vlekken en geef door welke vlekken er in zitten. Zo is de kans het grootst dat deze er helemaal uit gaan.Ga vlekken niet met water of huismiddeltjes behandelen; u wrijft de vlek alleen maar dieper in de stof, waardoor na de reiniging een beschadiging van de stof of  kleur kan ontstaan. 
Professionele ontvlekkingsmiddelen zijn niet te vervangen door huis, tuin en keukenmiddeltjes! 


Vet en smeer vlekken

Bij vetvlekken zoals olie, smeer, boter, jus, frituurvet , maar ook vette kragen, is reinigen door uw stomerij de aangewezen methode. De vloeistof Sensene waar wij mee reinigen is een oplosmiddel gemaakt van gemodificeerd alcohol, met een groot reinigend en ontvettend vermogen voor niet-wateroplosbaar vuil .

Vet krijgt u er zelf in de was niet uit, want vet lost immers niet op in water .

Doe zelf niets aan de vlek en  breng het kledingstuk direct om te reinigen.


Kaarsvet

U heeft het vast wel eens bij de hand gehad, en gemerkt dat allerlei huismiddeltjes zeker geen oplossing zijn voor een kaarsvetvlek, en zeker niet  het strijken van de vlek met een strijkijzer! U strijkt de vlek alleen maar vaster in de stof, en het vet blijft er in zitten.

Doe gewoon niets aan de vlek, breng het kledingstuk direct om te reinigen, dan geven wij u 100% garantie dat de vlek er uit gaat.


Kauwgom

Ook voor kauwgomvlekken geldt: niet aan de vlekken gaan poetsen, in de vriezer doen of iets dergelijks.

U beschadigt hier alleen de stof mee en haalt de kauwgum er uiteindelijk niet uit!

Om kauwgumvlekken met goed resultaat te verwijderen moet U bij de stomerij zijn !


Wijnvlekken

Heeft U wijn op Uw kleding gemorst, dep de vlek met  koud water af (deppen, niet wrijven)  en laat het kledingstuk zo snel mogelijk door ons reinigen.

Ga niet zelf met vlekkenmiddelen aan de gang en strooi er zeker GEEN ZOUT op!  Zout opent de vezels van de stof en houdt dus de kleurstof vast in plaats van dat het oplost, en de vlek is dan meestal niet meer volledig te verwijderen.

 


Bloedvlekken

Heeft U bloedvlekken op uw kleding, breng het kledingstuk dan zo snel mogelijk onbehandeld bij ons langs.

Ga niet eerst zelf wassen! Door het zelf wassen branden de eiwitten van het bloed, vast in de stof , en zijn de bloedvlekken  niet meer voor 100% te verwijderen.


Make-up en Lipstick vlekken

Zolang U zelf niet aan de vlek heeft gewerkt, zijn lipstick en make-up vlekken voor ons geen enkel probleem.


Inktvlekken

Inktvlekken zijn ook voor ons heel moeilijk te verwijderen, maar als u zelf al aan de vlek gewerkt heeft, is het echt een verloren zaak ! Neem het kledingstuk even mee en  overleg met ons of er nog een  kans van slagen is.